Ainulaadsed Aafrika liigid: Patas-ahv

Patas ahv on maapinnal asuv primaat, mida leidub Lääne-Aafrika poolkuivates piirkondades ja mõnedes Ida-Aafrika osades. Need ahvid kalduvad vältima metsaalasid või metsaalasid ning eelistavad elada avatumal pinnasel nagu savann ja kuivikud tasandikud.

Füüsiline kirjeldus

Patas ahv ei ole suur ja täiskasvanud kasvab 33 tolli pikkuseks, kui saba on välistatud, mis võib mõõta kuni 30 tolli. Täiskasvanud mehed kasvavad tavaliselt suuremaks kui naised ja nad on keskmiselt umbes 27, 5 naela, samas kui naised on keskmiselt 14, 5 naela. Neil on aluspüksid, mis on aluspüksidele sarnanevad valgetest vuntsidest ja valged laigud. Patas ahvidel on võimalik jõuda umbes 34 mph kiiruseni, muutes need kõige kiiremini jooksvateks primaatide seas, mis on vajalik kohandamine, arvestades paljusid kiskjaid, kes avatud maapinnale rändavad.

Sotsiaalne struktuur

Patas ahvidel elavad kuni 60 inimese rühmad, kes on enamasti naised ja sellesse rühma kuulub vaid üks täiskasvanu, kelle peamine roll on paljunemine ja ohtude vastu võitlemine. Noorte meeste ahvid lahkuvad rühmast, kui nad jõuavad nelja aastasse, et liituda kõigi meeste rühmaga. Naised algatavad suure osa rühmaga seotud otsustest ja mees järgib oma juhtmeid. Aretushooaja jooksul tungivad Pata ahvide kõik isased rühmad nendesse üksustesse ja tagurdavad elava mehe, et nad saaksid naisega paarida ja luua oma üksused, kui aretushooaeg lõpeb, võtab uus elanik mehe üle, eemaldades sealt ära üksikud.

Teabevahetus ja toitumine

Patas ahvidel ei ole keerukaid kommunikatsioonivorme ning nad kasutavad eraldi häireid, et tõsta häireid, kui oht on märgatud, igal häirekõnel on eri viis erinevate röövloomade tuvastamiseks, leopardi jaoks tekitatud häire ei ole sama, mis häire tõstetud madu jaoks. Patas on ohus silmitsi agressiivsusega, puuduvad puud puudutavad puud, nad on tavaliselt sunnitud oma kiskjatega silmitsi seisma ja paljudel juhtudel võitlevad nad nendega. Patas ahvid toituvad mugulatest, seemnetest, putukatest ja puukummist ning nende väike kasv ei nõua liiga palju toitu, evolutsioonilist kohanemist, mis on aidanud neil ellu jääda oma poolkuivade elupaikade karmides tingimustes

Huvitavad Patas Monkey faktid

Patas ahvidel on looduses 17 eluaastat, samas kui vangistuses on nad teadaolevalt elanud kuni 24 aastat. Pärast sündi kannab laps ema poolt seitse kuud, väikelapsed alustavad emaga kõndimist kolme kuu vanuses. Kuid 26% imikutest ei tee seda kunagi oma esimesel eluaastal lapselinnast, kiskumisest ja vanema surmast või röövimisest teise rühma tõttu. Patas ahvid on ööpäevased ja nad veetsid suurema osa oma päevast toiduaineid hommikust päikeseloojanguni väikeste vaheaegadega päeva keskel. Öösel magavad ahvid puudes, kuid nad ei maga kunagi ühte ja sama puudu kahe järjestikuse öö jooksul, kuna nende elupaigas on suur oht kiskuda.

Soovitatav

Itaalia looduslikud roomajad
2019
Millised riigid piirnevad Ameerika Ühendriikidega?
2019
Kas Hawaii A riik?
2019