Black-Tailed Prairie Dog: Põhja-Ameerika loomad

Füüsiline kirjeldus

Black Tailed Prairie Dogs ( Cynomys ludovicianus) ) on orava perekonna Sciuridae liikmed . Selle perekonnagrupi iseloomulik tunnus on see, et hei on väikesed ja keskmise suurusega närilised ning see hõlmab ka kiipi. Nad asuvad üle kogu Alföld, mis katab Põhja-Ameerikat Mehhikost Kanadasse. Black-Tailed preeriakoerad, nagu nende nimi viitavad, on mustad sabad, aga ka kerged kehad, millel on kergemad aluspinnad. Nende pikkus ulatub 14 kuni 17 tolli täiskasvanutest, küps kaal on 1, 5 kuni 3 naela. Puuduvad tugevad tähelepanelikud omadused, mis eristavad sugu, kuigi mehed on üldiselt raskemad kui naised. Nende mantlid sulavad kaks korda aastas, kui aastaajad muutuvad, suvekatted on kergemad kui talvel.

Dieet

Mustade sabade preeriakoerad on loomade kuningriigis valijate seas. Need on väga konkreetsed etapid, kus nad söövad erinevaid taimi, ja nad kohandavad oma dieeti aastaaegade muutumisega. Talvel saavad nad harva välja oma maa-alustest orudest, nii et nad eelistavad sel ajal maa-alustest juurtest einestada. Suvekuudel koosneb enamik toitumisest erinevatest rohudest. Nad saavad ka palju taimedelt oma vedelikku, eriti tasandikel prickly pirnist. Rohelised taimed moodustavad suurima osa nende toitumisest, millele on lisatud seemneid, juure ja putukaid nagu rohutirtsud.

Elupaik ja ulatus

Nende kaitsestaatuse järgi on need loetletud kõige vähem huvitavate liikidena, mis näitab, et nad on väga tervisliku elanikkonna tasemel. Black-tailed preeria koerad kasutasid varem palju rohkem Põhja-Ameerikat, kui Mehhikost Kanadasse. Neid võib siiski leida Mehhikos, USAs ja Kanadas, kuigi nende populatsioonid on palju väiksemad ja nende elupaigad on killustatud. Kuna nende elupaigad on põllumaad, mida kasutatakse põllumajanduses, on nad palju elupaiga hävitanud. Nad elavad mandri lääneosas asuvates preerides, muutes oma kodud maa alla. See on ilmselt põhjus, miks on oluline, et neil oleks nende katuste jaoks lamedam maa. Suurimaks ohuks preeriakoeradele on nende elupaikade hävitamine põllumajandusettevõtte tarbeks. Neid peetakse nurgakiviks, sest neil on oma ökosüsteemides nii oluline roll. Nende orud pakuvad kodusid erinevatele loomaliikidele, sealhulgas mustadele jalgadele, tuhkadele ja tiiger salamandritele. Paljud erinevad liigid loevad neid oluliseks toiduallikaks, et hoida oma populatsioone stabiilsena. Need röövloomad sisaldavad kojoteid, kotkasid ja samu must-jalatseid fretiliike, mis jagavad nende kodu.

Käitumine

Närilised on tuntud oma mänguliste ja uudishimulike isiksuste poolest, ja mustade sabadega preeria koerad ei ole sellest erandiks. Nad on väga sotsiaalsed ja südamlikud loomad. Nad elavad perekondlikes üksustes, mida nimetatakse coteriesiks, mis koosneb tavaliselt ühest mehest, paar naisest ja nende järglastest. Need kotid elavad suurtes gruppides, ühendades nii suurte preeria koera kolooniate rajamise maa-alustes orudes. Need lõhed on väga keerulised, kus on erinevaid puukoole, magamiseks, söömiseks ja jäätmete kõrvaldamiseks mõeldud alasid. Burrele on erinevad avad, tavaliselt "väljamõeldud" ruumidega väljapääsude läheduses, kus mustade sabadega preeria koertel on võimalik hoida väljaspool tegevust. Nad suhtlevad üksteisega erinevate haugude kaudu, mis tähistavad erinevaid röövloomi. Samuti suhtlevad nad üksteisele nn preeria koera "suudlustega", mis on üksteise tervitamisel kasutatav nuzzling.

Paljundamine

Musta sabaga preeria koera naised hakkavad märtsis soojendama. Praegusel ajal jätkavad mustade sabadega preeriakoerad maa-aluseid, nende paaritamisperiood lõpeb mai alguses. Naised on rasedad 33 kuni 38 päeva, kusjuures kõik nende poegad on sündinud mai lõpus. Littleris on tavaliselt 3 kuni 4 poegat, kuid Black-tailed preeria koer on teadaolevalt sünnitanud kuni 8 poega ühe pesakonna sees.

Soovitatav

Volcano Rabbit Facts: Põhja-Ameerika loomad
2019
Kõrgeim suur jõgi maailmas
2019
Millised riigid kasvatavad kohvi?
2019