Bottlenose Dolphin Faktid: Põhja-Ameerika loomad

Füüsiline kirjeldus

Pudelilohelised delfiinid on mereimetajate liik, mis kuulub vaalade ja pringlite kõrval vaalaliste korraldusse, mille lähimad maismaal sugulased on Hippopotamuses. Täiskasvanud ulatuvad umbes 6, 5 kuni 13 jalga ja 330 kuni ligi 1500 naela. Nende kere ülemine pool on hall, samal ajal kui põhjad on lähemal valgele, värvikombinatsioon, mis ujumisel tõhusalt varjab neid nii ülalt kui allpool. Nagu nende nimed näitavad, on pudelilohelistel delfiinidel kitsad, pudelikujulised nuudlid, mis aitavad sujuvamalt võimsaid kehasid ühtlustada ja seejärel asetada need ookeani kõige tõhusamate ujujate hulka. Need noodid on täidetud 18-28 koonilise hambaga, mida nad kasutavad jahipidamisel ja söötmisel.

Dieet

Bottlenose delfiinide toitumine koosneb peamiselt kalaliikidest, nagu moorel, tuunikala ja makrell. Samuti on teada, et nad söövad alumise söötja liike, samuti erinevaid koorikloomi ja kalmaari. Kuigi delfiinid aeg-ajalt üksteist huntid, huntid nad sagedamini rühmades, tuginedes meeskonnatööle kala karjakoolide suunas kaldale ja maksimeerivad nende tapmised. Nad teevad need tapavad oma teravate hammaste ja mõnikord praktika abil, mis on hüüdnimega "kala lahti", kus nad uimastavad oma saaki oma nuudadega, mõnikord isegi koputades need veest välja. Samuti on teada, et delfiinid järgivad kalalaevu, mõnikord isegi varastavad oma võrkudest kalu.

Elupaik ja ulatus

Pudeliloos-delfiin on äärmiselt kohanemisvõimeline loom, mis võimaldab selle ulatust olla üsna lai. Need delfiinid asuvad kogu Vaikse ookeani, Atlandi ookeani ja India ookeanide ning nende külgnevate merede juures nii ranniku lähedal kui ka merel. Ja kuigi nad suudavad paljudes keskkondades areneda, on nende suurus tavaliselt sõltuv nende elupaigast, mida veetemperatuur rohkem mõjutab. Soojematel madalamatel veedel on delfiinid üldiselt väiksemad, samal ajal kui jahutatumad pelaagilised piirkonnad on tavaliselt suuremad. Praegu ei ole ohtu seada pudelivaba delfiinid, kuigi nad on, nagu paljud mereliigid, elupaikade kadu, reostus ja kalapüük. Väiksemad delfiinid on ka paljude hailiikide, näiteks pullide, tiigerite ja suurte valge haide poolt.

Käitumine

Pudelivaba delfiinid on äärmiselt sotsiaalsed loomad ja seetõttu võib neid üldiselt elada rühmades, mida nimetatakse kaunadeks. Need kaunad võivad ulatuda 2 või 3 delfiinist, harvemini üle 1000 liikme. Nendes gruppides suhtlevad pudelikogude delfiinid "ehhokaadiga", mis on sonari vorm, kus delfiin tuvastab objekte, tekitades erinevaid kükitusi ja klikke ning kuulates saadud kajaid. Delfiinid on tuntud oma mängulise olemuse poolest ja neid võib sageli vaadelda ja veest välja hüpata. On teada, et mehed muutuvad paaritumise ajal üksteisega väga agressiivseks ja liigid on samuti teada, et nad ründavad haid.

Paljundamine

Imetajatena kannavad pudelilohelised delfiinid elavaid noori, mitte munema nagu kala, roomajad ja linnud. Liigi kasvuperioodil võistlevad mehed naispartnerite eest, tihti võitlevad üksteise vastu ja mõnikord töötavad paarikaupa, et isoleerida ja kaitsta ühte naist. Kui paaritumine on õnnestunud, hakkab naine naerma keskmiselt 12 kuud. Tulemuseks olevad noored, kes on üldjuhul vaid üks vasikas, sünnitakse siis soojematel ja madalamatel vetes. Seejärel imevad nad 18 kuud kuni kaheksa aasta jooksul ja säilitavad sageli pärast võõrutamist oma emadega tihedad suhted.

Soovitatav

Milliseid keeli räägitakse Norras?
2019
Top 10 biotehnoloogiaettevõtet Ameerika Ühendriikides turuväärtuse järgi
2019
Kui pikk on Eiffeli torn?
2019