Euraasia Kotka-Owl Faktid: Euroopa loomad

Füüsiline kirjeldus

Euraasia kotkas kuulub perekonda Strigidae ja perekonda Bubo. See lind on maailma suurimate öökulli liikide seas ja võib mõõta 30 tolli pikkust muljetavaldavat üle kuue jalga tiibade span. Euraasia kotkas kaalub tavaliselt kusagil kahe ja poole ja kümne naela vahel, kusjuures isased on veidi väiksemad ja suuremad kui naissoost kolleegid. Sellele öökulliliigile iseloomulikud füüsikalised omadused sisaldavad sulgede, oranžide silmade, tiheda korpuse ja mustade kimpude tufitud "kõrvu", samuti tõkestatud tiivad ja sabad. Selle liigi suled on suures osas pruunid, mustad ploomid. Lindude aluspinnad on toonides heledamad, samas kui euraasia kotkas-kurk on valge. Euraasia kotkasil on näoketas hallikas ja nõgus.

Dieet

Mis puutub toitumisse, siis toitub euraasia kotkas tavaliselt mitmetest väikestest loomadest, sealhulgas sellistest olenditest nagu küülikud, närilised, linnud, putukad, kalad, kahepaiksed ja roomajad. Need pidevalt valvsad ja võimsad linnud eelistavad jahtida pimedas, öösel ja otsida oma saaki, kui nad jäävad ahvenatele või lendavad madalal kõrgusel. Euraasia kotkas on andekas nii akuutse nägemise kui ka suurepärase kuulmisvõimega, mis võimaldab lindul oma saaki tõhusalt leida ja püüda. Tema kaasasündinud ja tajumine heli tunne sobib isegi väikseima heliga. See loomulik tunnusjoon aitab tahtmatult Euraasia kotka öökullil oma lõputu jahipidamisel toitu, paljastades iga looma täpse asukoha, mida lind peab sobivaks oma järgmise söögi ajal.

Elupaik ja ulatus

Euraasia kotka-öökullid leiduvad kogu Euroopas ja Aasias, samuti mõnedes Vahemere ranniku lähedal asuvates Aafrika põhjaosades. Need linnud teevad oma kodud piirkondadesse, kus toit on kõige rohkem. Nad sobivad elama mitmesugustes maastikes, sealhulgas metsades, isoleeritud põllumaades ja maastikes, kus on kõrged kaljud, kus linnud saavad ohutult ahvena jahtida loomadele, kes rändavad allpool rohumaadel. Euraasia kotka elupaigad võivad ulatuda kivistest mägipiirkondadest kuni veetöödeldud soodeni. Euraasia kotka-öökullid leiduvad ka mõnedes maailma kõige petlikes mägipiirkondades, sealhulgas Aasia Himaalaja, Euroopa Alpid ja Tiibeti platoo. Rahvusvaheline Looduskaitse Liit on ohustatud liikide uusim punane nimekiri, mis töötab koostöös BirdLife Internationaliga, klassifitseerib Euraasia kotka öökullid "vähimale" liigile, arvestades nende suuri populatsioone ja nende diasporaa tohutut geograafilist ulatust. Siiski puutuvad need linnud ohtu inimtegevusest, nagu jahindus ja auto liiklusega seotud õnnetused. Paljud riigid on rakendanud meetmeid, et kaitsta ja suurendada oma Euraasia kotka-põlvkondi.

Käitumine

Euraasia kotkas on kõrgelt kvalifitseeritud lendaja ja see, mis läbib õhku pika, kiire libisemise ja madalate tiibadega. Need äärmiselt territoriaalsed linnud on hirmuäratavad ja väga tõhusad jahimehed. Nn ülemise kiskjana seisab Euraasia kotkas ähvardab vähe, kui üldse, teisi röövloomade ohte, kuna see asub toiduahela ülemise astme juures. Need linnud on enamasti öösel aktiivsed, eelistades päevavalguse ajal magada. Euraasia kotka-öökullid on samuti nende võime jaoks teha hulga helisid, mida kasutatakse sellise teabe edastamiseks teistele territoriaalseteks nõueteks ja kaaslast otsides. Neid linde tiiravad inimesed mõnikord ja nad on koolitatud kahjurite leviku tõkestamiseks.

Paljundamine

Euraasia kotka-pesakonnad asuvad tavaliselt kivisel alal või koobastes, samuti pragudes piki mägiseid kalju. Pärast seda, kui naine paneb munad kinni, kulutab ta enamiku oma ajast, inkubeerides neid, samal ajal kui tema meespartner vastutab toidu leidmise eest. Kui nad oma munadest vabanevad, hakkavad beebi-Euraasia eagle-öökullid avama oma silmad pärast mitme päeva möödumist. Pärast seda kasvavad nad kiiresti ja selle aja jooksul on oluline, et mõlemad vanemad töötaksid kõvasti, et tagada nende noorte piisav söötmine, et nad saaksid terveks ja tugevaks. Euraasia kotkad ulatuvad küpsuseni umbes kaks kuni kolm aastat. Looduses võivad euraasia kotkad elada umbes 20 aastat, mis muutub vangistuses hoidmisel veelgi pikemaks ja hoolitsen hästi.

Soovitatav

Volcano Rabbit Facts: Põhja-Ameerika loomad
2019
Kõrgeim suur jõgi maailmas
2019
Millised riigid kasvatavad kohvi?
2019