Lion Tamariinide neli liiki

Lion tamariinid on nelja uue maailma ahviliigi rühm, kes endeemilised riigi idapoolsel vihmametsal. Neli liiki kuuluvad kuldne lõvi tamariin, kuldpea lõvi tamariin, must lõvi tamariin ja superagui lõvi tamariin. Lion tamariinid on nende karusnahast kergesti äratuntavad. Nende karusnahk on kuldne, must või mõlema kombinatsioon. Lion tamariinid on metsikud ja ööpäevased loomad. Lõvi tamariinid seisavad oma elupaigas silmitsi pidevate ohtudega, kuna vihmametsade suurus väheneb, mistõttu enamik neist liikidest on ohustatud või ohustatud. Lion tamariinid on sotsiaalsed loomad, kes elavad kas domineeriva mehe või naise ja noorukite perekondades. Need rühmad koosnevad peamiselt aretuspaaridest (eksisteerivad polüandroossetes, monogamaalsetes ja mõnikord polügamaalsetes suhetes) ja nende järglastega. Noorte kasvatamisel osalevad nii rühmas olevad mehed kui naised. Oma laialdase toitumisharjumuste tõttu mängivad lõvi tamariinid olulist rolli taimede seemnete hajutamisel. Lion tamariinid on kõikjalised söödad nii taimedele kui loomadele, nagu putukad, maod, teod, sisalikud ja konnad. Nende toitumisharjumused võivad liikide lõikes veidi erineda. Öösel magavad lion tamariinid peamiselt puude augudesse. Nad võivad oma puu augud lõhnaga märgistada, mis muudab nende ohustamise ajal lihtsamaks. Kuid see lõhn paljastab need ka röövloomadele.

Mõned lion tamariinide ees seisvad ohud hõlmavad elupaikade kadumist metsade hävitamise, põllumajandusliku tegevuse, linnastumise, röövimise ja ebaseadusliku jahi tõttu. Püüdes suurendada oma elanikkonda ja kaitsta olemasolevaid, on Brasiilia valitsus algatanud kaitsemeetmeid, näiteks kehtestanud kaitsealad, nagu näiteks varud, liikide taaskehtestamine nende algsetesse elupaikadesse, üldsuse teadlikkuse loomine, haridusprogrammide tutvustamine ja ümberasustamine. Tõlkimine hõlmab tamariinide eemaldamist väikestest ohtlikest elupaikadest suurematele ja kaitstavatele aladele. Lion tamariinidel, mis elavad väikestes isoleeritud piirkondades, on suurenenud oht, et rahvastik väheneb sugulusena, mis vähendab geneetilist mitmekesisust ja lõpuks ka järglaste ellujäämise tõenäosust.

4. Kuldne lõvi Tamarin

Kuldne lõvi tamariin on nii keha karusnaha kuldse värviga. Kuldne lõvi tamariin on ohustatud liik, mille kaitsealal on vähe 490 inimest ja looduses umbes 3000 inimest. Keskmine kuldne lõvi tamariinist isane või emane pikkus on 10, 3 tolli ja kaalub umbes 1, 37 lb. Liik jaotub troopilistes vihmametsades peamiselt kaguosas bioloogilistes varudes ja eramaal. Kuldne lõvi tamariin veedab suurema osa oma päevast toiduks umbes 12 tundi, mõnikord sõltuvalt valitsevast ilmastikust lühemaks perioodiks. Soojematel päevadel kuldavad kuldsed tamariinid lühematel aegadel ja pikematel aegadel kuivema päeva jooksul. Kuldne tamariin on kõikjalik, kes toidab puuvilju, putukaid, lilli, mädanenud palke, lehtede pesakonda, palmikroone, linnumunasid ja väikseid selgroogseid. Kuldsed tamariinid elavad kahe kuni kolme täiskasvanu ja noorte perekonnarühmades. Selle liigi paljunemine sõltub sademete kättesaadavusest koos paaritumisega selle tipptasemel vihmaperioodi lõpus.

3. Kuldse peaga lion Tamarin

Kullakujuline lõvi-tamariin on ohustatud liigi tamariini liik, mis elab Bahia alam- ja premontaani troopiliste vihmametsade küpsetes metsades. Kullakujulise lõvi tamariinil on kuldse värvusega karusnahk näo kätel, sabal ja jalgadel, ülejäänud keha on kaetud musta karusnahaga. See liik on kõikjalik, kes toidab lilli, puuvilju, nektarit, taimi, konnad, teod, sisalikud, ämblikud ja muud väikesed selgrootud. Tänu oma mitmekülgsele toitumisele ei kuldkollane lõvi tamariin oma koduvaldkonnast palju väljaspool. Kui aga üks grupp kohtub teise vastu, on agressioon tavaline. Elupaikade vähendamine on suuresti kaasa aidanud kuldpeale lõvi-tamariini vähenemisele, mis kujutab liigile suurt väljasuremise ohtu.

2. Must Lion Tamarin

Musta lõvi tamariin või kuldne rusikaga tamariin on ohustatud liik, mis on endine Brasiilia Sao Paulo osariigile. Varem väljasurnud liigid taasavastati 1970. aastal ja on üks haruldasemaid uusi maailma ahviliike. Liigil on piiratud geograafiline ulatus, kuna seda leidub peaaegu eranditult Morro do Diabo riigipargis. Sellel lõvi tamariinil on hooajaline varieerumine toitumisalastes eelistustes sõltuvalt praegusest elupaigast. Söötmise eelistused muutuvad ka päevast või isegi kuus. Mustal tamariinil kulub keskmiselt suur osa ajast, kui ta elab oma elupaigas putukate, puude ja puuviljade kummina. Sarnaselt teiste lõvi tamariiniliikidega elab must tamariin täiskasvanute ja noorte sotsiaalsetes rühmades. Nendes rühmades osalevad kõik liikmed lapse kasvatamisel toidu jagamise kaudu. Mustlõvi tamariinil on suurim risk lion tamariinide liikide seas, kuna see on piiratud levinud elupaikade kadumise ja halvenemise ning jahi- ja kaitseta alade tõttu.

1. Superagui Lion Tamarin

Superagui lõvi tamariini tuntakse ka musta näo lõvi tamariinina. Liigid on kriitiliselt ohustatud, mis on leitud Brasiilia rannikualadel riigi kagupiirkonnas. Mustvalge lõvi tamariinil on pea, saba ja jalgade must karusnahk, ülejäänud keha on kaetud oranži karvkattega. Musta näoga tamariini toitumine koosneb putukatest, puuviljadest, nektarist, ämblikest, tigudest ja seentest (eriti kuiva hooaja jooksul). Nagu kõik teised lion tamariinid, elab superagui lõvi tamariin perede gruppides, kus on hooaja jooksul aretaja. Reproduktsioonihooaeg on peamiselt septembrist märtsini, peamiselt koos kahe sünniga naise kohta. Ebaseaduslik lemmikloomakaubandus, jahindus, elupaikade kadumine ja killustatus on liikide arvu vähenemise peamised põhjused.

Soovitatav

Mis on geograafia kevad?
2019
Kõige populaarsemad pähklid maailmas
2019
Giuseppe Verdi - kuulsad heliloojad ajaloos
2019