Osprey Faktid: Põhja-Ameerika loomad

Füüsiline kirjeldus

Ospreys ehk Pandion haliaetus on suurte ja suurejoonelise välimusega kala söövad lindud. Selle linde suurus on tavaliselt vahemikus 21–23 tolli (54 ja 58 cm), mille kaal on umbes 2, 3–3 kg (1, 2–1, 4 kg), kusjuures nende tiibade laius ulatub umbes 5–6 meetri kaugusele (1, 5–1, 8 meetrit). ). Selle linnuliigi dorsaalsed osad, sealhulgas selja- ja ülemise tiiva katted, on värvuselt sügav, šokolaadpruun, samas kui nende kõhupiirkonnad on peamiselt valged. Nende rinnad on valge ja mõnede pruunidega. Ospreys'e kroonid ja otsaesised on enamasti valged, silmade ümber on tume joon, mis ulatub kaela külgedele. Lindude iirise värvus on kollane, heleda sinise, läbipaistva ja niktiivse membraaniga. Kuigi sugud Ospreys on välimuselt üsna sarnased, võib nende eristamiseks kasutada mõningaid nähtavaid erinevusi. Täiskasvanud meestel on tavaliselt nõrgem keha ja kitsamad tiivad kui naised, kusjuures naised saavutavad kehamassi 15-20% kõrgemini kui mehed, kes saavutavad füüsilise küpsuse. Rinnal olevad pruunid triibud on naistel tavaliselt tumedamad ja tihedamad kui meestel. Selle liigi noorukid on sarnased täiskasvanutega, välja arvatud nende iirise oranžpunane värvus esimestel aastatel, selja- ja tagakaane välimus, välimus, mis on tingitud nende esimese helepruuni värvilistest servadest. suled, mis kaovad, kui nad näevad oma esimest talve.

Dieet

Mere- või mageveekalad võivad sisaldada lõviosa Ospreys'e toitumises. Kuna need linnud ei suuda sukelduda vees kaugemale kui 0, 5-1, 0 meetrit, piirduvad nende toiteallikad peamiselt nende kaladega, mis leiduvad madalates vetes või pinnakoolides. Nende saagi keskmine suurus on vahemikus 8 kuni 14 tolli (20 ja 36 cm). Ospreys'e läbitungiv nägemus võib avastada veealuseid liikumisi 10 kuni 40 meetri kõrgusest veepinna kohal. Pärast oma sihtmärkide märgistamist löövad linnud mõneks ajaks veega üle, enne kui nad vette sattuvad, jalad kõigepealt, et nad saaksid oma saaki kinni hoida. See linnuliik on oma olemuselt hästi kavandatud, et täita oma röövloomade harjumusharjumusi. Teravate spicules all oma varbad, talons tagurpidi kaalud ja ninasõõrmed, mida saab sulgeda, kui sukeldumine vette, tõhus kiskja on hästi varustatud, et edukalt oma jõupingutusi püüda kala.

Elupaik ja ulatus

Ospreys on tavaliselt sagedased alad, millel on madalad kalapüügipiirkonnad või sügavamad veekogud, kus kalakool asub pinna lähedal. Nende lindude õitsenguks on ideaalsed elupaigad alad, kus on madalad, kalatäidised veed, nagu järved, sood, laguunid ja jõed. Pärast peregrine falcons on Ospreys maailmas kõige levinum saagiks olev lind või raptor. Välja arvatud Antarktika, tuleb neid leida kõigi teiste mandrite troopilistes, subtroopilistes piirkondades ja parasvöötmes. Suvel leitakse Ospreys Põhja-Ameerikas Alaska ja Newfoundlandi vahel ning edasi lõuna suunas Florida ja Pärsia lahe ranniku suunas. Sel hooajal kasvavad nad ka kõikjal Euroopas. Ospreys rändavad talvehooajal mööda rannikut Lõuna-Ameerika, Lõuna- ja Kagu-Aasia ning Põhja-Aafrika suunas. Austraalias on neil lindudel peamiselt istuv kohalolek, kus puuduvad suured migratsioonid. Kuldsed kotkad, kiilas kotkad, suured sarvega öökullid on nende lindude kõige tavalisemad looduslikud kiskjad. Aastatel 1950ndatest kuni 1970ndateni langesid Osprey populatsioonid märkimisväärselt, kuna neid linde mürgitanud pestitsiidide kasutamine oli nõrgenenud ja nende munakoored lahjendati. Kahjulike pestitsiidide keelustamise range rakendamine, nagu näiteks 1972. aasta DDT keeld, aitas Osprey populatsioone ohutumale tasemele tuua. Ameerika aretusloomade uuringu tulemusena saadud kaitsestaatuse tulemused näitasid Osprey populatsioonide julgustavat kasvu, näidates aastatel 1966–2010 2, 5% kasvu aastas.

Käitumine

Ospreys on tavaliselt üksildased ja tavaliselt roost üksi või väikestes rühmades kuus kuni kümme. On teada, et nad kaitsevad oma otseseid pesitsuskohti, tavaliselt teistelt Ospreys'idelt, kuigi nad ei ole rangelt territoriaalsed, seades nad enamikust teistest kalade söömisest linnudelt. Nende lindude hulgas on üsna tavalised pesad, mis kaitsevad pesi ja võivad isegi teatud juhtudel muutuda üsna intensiivseks. Nad eelistavad roostingut avatud aladel, nagu puude paljad oksad, ja võivad külma päevadel ka soojust maapinnale kalduda. Hatchlings on teadaolevalt agressiivselt võistlevad toiduallikate üle, mille tulemuseks on tihti nende nõrgemate, hilisema koorunud liikmete kõrvaldamine.

Paljundamine

Ospreys leitakse eluea jooksul, kuigi on teatatud harvadest polüandria juhtudest. Aretushooajal astuvad paar isas- ja naissoost kaaslast 5-kuuliseks partnerlusperioodiks, et tõsta nende järglasi. Pesakonnad ehitavad paarikaasad ettevaatlikult pulgad, kompaktse voodriga vetikatest, mullast, viinapuudest ja muudest sellistest materjalidest. Mees osaleb peamiselt kõigi nende materjalide kogumises, samas kui naine korraldab neid pesa ehitamiseks. Paari esimesel hooajal ehitatud pesad on tavaliselt väikesed, kuid kui järjestikused aastad mööduvad, võivad pesad muutuda suureks, mõnevõrra suureks, et isegi inimese mahutada. Kuu jooksul pärast paaritumist panevad naissoost 2–4 valget muna, millel on erksa punakaspruuni värvidega erilised plaastrid. Keskmine ajavahemik munade haudemiste ja nende füüsilise arengu vaheliseks ajaks kestab tavaliselt umbes 10 nädalat.

Soovitatav

Mis on Jaapani riiklik spordiala?
2019
Sea Cliffs of Étretat, Prantsusmaa - unikaalsed kohad üle maailma
2019
River Otter Faktid: Põhja-Ameerika loomad
2019