Pocket Gopher Faktid: Põhja-Ameerika loomad

Füüsiline kirjeldus

Tasku gopher on sabav, saba näriline, väikeste kõrvade ja silmadega. Selle karusnaha värvus võib varieeruda kõigist varjunditest kahvatupruunist peaaegu lumivalgeni. Taskuopteritel on pikad kumerad sõrmed nende proportsionaalselt suurtes esijäsemetes ja teravad kumerad lõikehambad. Tasku gopheri huuled sulguvad nende väljaulatuvate esiserva hammaste taha. Nende täiskasvanu suurus on vahemikus 5 kuni 14 tolli, ja tavaliselt saavutavad nad füüsilise küpsemise kulminatsioonil umbes 2 naela. Selle nime "tasku" osa on saadud selle kahest karusnahast põse sisetaskust, mille avad on mõlemal pool oma suu. USA on Nebraska Ülikooli sõnul koduks 13 tõugale.

Dieet

Tasku gopher sööb ainult taimseid hinnapilte, sealhulgas juure, sibulaid, risoomi rohu, põõsaid, taimede lihaseid osi, lehti ja taimejuhte. Piiratud rohelusega lumistes keskkondades hakkavad nad isegi puukoorile lööma. Elav taimestik, mida nad söövad, annab piisava niiskuse, seega ei vaja tasku gopherid teisi veeallikaid. Tasku gopheri sisselõikehambad ei lõpe kunagi kasvama, et täiendada neid, mis purunemisel purunevad. Neil on lamedad molaarid, samuti kõva taimestiku lihvimiseks mõeldud eelpolarid. Pocket gopherid söödavad juurte toitmiseks või tekivad pinnase taimestiku toitmiseks. Nad võivad ka tõmmata taimi alumise all asuvatest juurtest oma õlgadele, et neid süüa, jäädes samas peitmata maapinnal asuvatelt kiskjatelt.

Elupaik ja ulatus

Tasku gopheri ideaalne elupaigaks on üks lahtine, liivane pinnas ja palju söödavaid taimi, näiteks muru ja põllukultuure. Samuti võivad nad elada madalates rannikupiirkondades, kaljuselistel elupaikadel ja kerge tekstuuriga muldadel, mis on elujõulised maitsetaimedega. USA-s on USA kala- ja metsloomade talituse sõnul kõige levinumad taskuopterid Washingtoni lääneosas, Oregoni lääneosas ja Põhja-Kalifornias. Ameerika Ühendriikides on Mazama alamliik kõige ohustatum, kuna selle loodusliku elupaiga kaotus linnastumise tõttu on kadunud. Bioloogilise mitmekesisuse keskuse aruandes teatati 2012. aastal, et alles jäi vaid 757 Mazama alamliikme liiget.

Käitumine

Tasku gopher elab burrows, mis võivad katta 200-2000 ruutjalga kokku, ja on 2, 5 kuni 3, 5 tolli läbimõõduga, vastavalt California ülikooli. Burrows, kus pocket gopher sõidab toidab sees on tavaliselt tunneled sügavusel 6-12 tolli maa all, samas kui nende toidu kauplustes on umbes 6 jalga sügav. Pocket gophers sulgevad oma õlgade avad saviküünaldega, mida nad pinna väljatõmbamiseks välja suruvad. Tasku gopher võib olla aktiivne ükskõik millise ja kogu päeva jooksul. Nad elavad üksteisest oma õlgade sees, välja arvatud juhul, kui naised hoolitsevad oma noorte eest. Nad kasutavad oma lõhna toitu leidmiseks ja naisel on 3 paari nibusid, mis toidavad oma lapsi.

Paljundamine

Tasku gopher on üksildane näriline ja tavaliselt seostub paaritumise ajal sageli ainult mõne teise liikmega. Pocket gophers tõugub veebruarist aprillini ja noored sünnivad maa all pesitsuskambrites. Kansas University'i uuringu kohaselt on tiinusperiood hinnanguliselt umbes üks kuu või rohkem. Naiste tasku gopher sünnitab igas keskmises pesakonnas 4 noort. Noored on karvadeta, roosad ja sünnist kortsus ning nende silmad ja kõrvad on suletud. Seejärel imevad nad emade peale kuni võõrutamiseni. Pärast silmade avanemist on nad võõrutatud ja vaid mõne nädala pärast hajuvad nad emade pesadest, et alustada üksi. Pocket gophers jõuavad seksuaalse küpsuseni umbes ühe aasta pärast.

Soovitatav

Detroiti spordimeeskonnad
2019
Mida Seahorses sööb?
2019
Suurimad linnapargid Kanadas
2019