Suhkru purilennukite faktid - Okeaania loomad

Suhkli purilennukeid nimetatakse mõnikord lendavateks oravateks. See on aga vale, sest nad ei ole oravad ja nad ei libiseda. Nad liiguvad läbi õhu, levitades oma käsi, et paljastada nahk relvade vahel, et püüda tuult just nagu Aasia Draco sisalik. Nad on öised räpased ja nende helehallid varjavad neid öösel röövloomade ja saagiks.

4. Füüsiline kirjeldus

Sugar Glider on väikseim Petaurus purilennuk ja sellel on põõsane saba ja väike pehme ja fuurne. Esmapilgul võib suhkru purilennukit segamini ajada oravaga, enne kui see levib. Sellel on patagium, mis on õhuke, karvane membraani, mis ulatub pahkluu randmest ja näeb välja nagu lainejoon. Nende jalad on nagu käed ja neid kasutatakse harude haaramiseks, samal ajal kui nende teine ​​ja kolmas varv on sulatatud kokku. Neil on helehallid, millel on eristav must triip, mis kulgeb kummalgi küljel nina poole. Nende eluiga on looduses üheksa aastat ja vangistuses kaksteist aastat. Kõige pikem eluiga on 17, 8 aastat.

3. Dieet

Suhkrugripid on adaptiivsed kõikijad, kes toituvad peamiselt lehestiku alumistest kihtidest. Nende peamine veeallikas on vihm, kuid nad saavad ka süüa eest piisavalt vett. Suvel toituvad talvel putukad ja lülijalgsed. Harvadel juhtudel on teada, et nad toidavad eukalüpti mahla, akaatsiakummi ja mee kastet. Nad kasutavad oma hambaid koore eemaldamiseks, et saada mahla. Nad on samuti teada, et nad on lihavõtjad ja sisalikud ja väikesed linnud.

2. Elupaik ja ulatus

Suhkli purilennuk elab suure osa Paapua Uus-Guineast, Austraaliast, Indoneesiast ja lähedalasuvatest saartest. Neid tutvustati Tasmaania 19. sajandi esimesel kolmandikul ja nad levisid kiiresti saare. Nende eelistatud keskkond on vihmametsad, metsamaa, eukalüpti metsad ja maja aiad. Nad jahtivad öösel ja veedavad päeva õõnsates kaevandustes, mis on vooderdatud okstega. Neil on väike koduvahemik umbes 1, 5 hektarit, mis on peamiselt tingitud toidu rohkusest. Nad on ohverdatud öökullide, maod ja metssigade poolt.

1. Käitumine

Suhkli purilennukid väldivad metsa põrandat, kui nad ei otsi toitu, et vältida eelnevalt söömist. Selle asemel liiguvad nad ühelt puudelt libisemisega. Nad on täiustanud libisemise kunsti ja suudavad libistada kuni 50 meetri kaugusele. Suhkrugripid on sotsiaalsed loomad ja elavad kolooniates, mis võivad koosneda kuni kaheksast täiskasvanust ja mitmest noortest. Kuigi mõned on üksildased, osalevad nad grupihoolduses, mis parandab nende hügieeni. Naistel on kaks emaka ja kaks munasarja ning nad võivad aasta jooksul soojust tuua. Nad kannavad oma noori kangaroosega sarnastesse kottidesse. Mehed saavutavad küpsuse 4 kuni 12 kuud ja naised küpsevad 8 kuni 12 kuud.

Soovitatav

Deepest fjordid maailmas
2019
Kriitiliselt ohustatud karnivorlaste neli liiki
2019
Gambia kultuur
2019