Volcano Rabbit Facts: Põhja-Ameerika loomad

Füüsiline kirjeldus

Mehhiko mägistes piirkondades elavatel kohalikel elanikel, kus need väikesed loomad on leitud, nimetatakse vulkaanikani (teaduslik nimi Romerolagus diazi) sagedamini zacatuche või teporingo. Kergesti identifitseeritavad nende minuti lisad (kõrvad, jalad, jalad, saba) ja paksud karusnahkad on vulkaaniküülikud üsna väikesed imetajad, kelle täiskasvanud inimesed kaaluvad ainult 1, 3 naela, muutes need maailma väikseimaks küülikuks, järgides ainult pügmeelseid küülikuid. . Need loomad on varustatud kahe ülemise lõikehambaga, mis on mõeldud spetsiaalselt närimiseks, kehaomaduseks, mis eristab neid närilistest.

Dieet

Volcano küülikud on peamiselt taimtoidulised, mis tähendab, et nad toituvad peamiselt taimedest, eriti rohudest, mis on nende looduslike elupaikade sees. Nende rohumaade allikate näited on selliste taimede lehed ja oksi, nagu Eryngium rosei, Muhlenbergia macroura ja Stipa ichu . Neid, keda peetakse vangistuses, toidetakse tavaliselt maisi, õunte ja kaeraga, samas kui metsades elavad inimesed suudavad puukoori, maitsetaimede jm roheluses elada. Volcano küülikud eelistavad toitu süüa või koitu, kuigi mõned inimesed, eriti need, kes kuuluvad samasse orku, on ka päevasel ajal aktiivsed.

Elupaik ja ulatus

Vulkaanilised küülikud on leitud ainult Mehhiko vihmastel mägipiirkondadel. Täpsemalt on need Tlaloki, Popocatepetli, El Pelado ja Iztaccihuatl'i märgad kallakud, kus neid peetakse endeemilisteks. Nende ohustatud imetajate jahipidamine ja müük on keelatud, kuigi Mehhiko valitsus seisab nende piirangute rakendamisel silmitsi oluliste väljakutsetega. Nende looduslike elupaikade laiaulatuslik hävitamine, näiteks metsade sissetöötamine ja metsade põletamine, on oluliselt vähendanud vulkaaniküülikute populatsiooni, kuigi paljud kaitsepargid nagu Zoquipani rahvuspark on teinud oma kolooniate aretamisel märkimisväärseid edusamme. . Praegu ei ole Mehhiko valitsus esitanud ühtegi ettepanekut vulkani küüliku vangistuses olevate kolooniate sissetoomiseks loodusse. Nende populatsioone mõjutab ka kliimamuutus, ning Rahvusvaheline Looduskaitseorganisatsioon (IUCN) ohustatud liikide punase nimekirja klassifitseerib neid ohustatud liikidena.

Käitumine

Vulkaanilised küülikud on teadaolevalt krepuskulaarsed, mis tähendab, et nad on peamiselt välja ja ainult hilja pärastlõunaste ja varahommikute hämarates tingimustes. Nad valasid paksud karvkatte ainult üks kord iga 12 kuu tagant ja elavad kolooniates, kus on 2–4 muud inimest maa all olevates pesades. Väikesed ja puuduvad tugevad lisandid, mida saab kasutada suuremate röövloomade kaitsmiseks, kompenseerivad need loomad oma jalgade kiirusega ja tihti ähvardavad oma elupaikade kõrgematesse osadesse, kui nad tunnevad end ohustatuna. Nende karusnahkade tumedad värvid aitavad neil ka ümbritseda, mistõttu nad on huntide jaoks natuke väljakutse.

Paljundamine

Volcano küülikud reprodutseerivad sünnitusi piiratud ümbruses, mistõttu tuleb neid hoida vangistuses kasvatatud avarates pesades. Need loomad on võimelised paljunema rohkem kui üks kord aastas, kuigi on leitud, et nad kasvavad tõhusamalt märtsis, aprillis, mais ja juunis. Nende rasedusperiood on väga lühike, vaid umbes 40 päeva, mis lõpeb ühe kuni kolme noore sünniga pesakonna kohta. On leitud, et vangistuses kasvatatud isikud küpsevad ühe kuu pärast. Need, kes on looduses, võõrutatakse ja suudavad leida oma toidu pärast kolme nädala möödumist emade pesades.

Soovitatav

Mis on maailma pikim lend?
2019
Kes on David Maraga?
2019
Millist valitsust Nigeril on?
2019