Kõige vähem põletatud faktid: Põhja-Ameerika loomad

Füüsiline kirjeldus

Kõige väiksemateks heroniteks peetakse maailma kõige väiksemat põlvkonda Ardeidae perekonda kuuluvaks ning teaduslikus maailmas tuntakse seda kui Ixobrychus exilis . Kuid see ei ole küllalt suur, see teeb selle viljakuse ja varitsemisvõime, mis muudab selle väga tõhusaks, ehkki väikeseks jahimeesteks. Vähim bituumen on ainult 14 tolli pikkune, tiibade pikkus on umbes 18 tolli. See on üsna kerge ja selle pruuni või rohelise värvuse tõttu on selle loomulikus elupaigas üsna raske märgata. Neil harvadel aegadel, kui nad õhku lendavad, võivad need lindude tiivad olla helepruunid või kuldkollased, nende küljed ja kaelad on värvitud oranži pruuni või kollase kuldse tooniga.

Dieet

Väikseim põlvkond saab oma toitu soodest, järvedest ja jõgedest, mida sageli vaadeldakse mädanike ja muu piirkonnas kasvava taimestiku peal või peidetakse. Selle pikaajaline arve sobib hästi oma saagiks ja püüdmiseks vee pinnalt. Väikseimate kalade, nagu minnows ja ahven, ning ka minutite maod ja vähilinnud on kõige vähem põlvnevad. Salamandrid, kurikad, draakonid ja punnid lõpetavad oma lihasööja toitumise, samas kui kojootid ja rebased huntid neid linde omakorda.

Elupaik ja ulatus

Väiksema põlvkonna tohutuid populatsioone võib leida paljudes Kesk- ja Ida-Ameerika piirkondades, kuigi nende talved veetakse tavaliselt soojemates kohtades, nagu Florida ja Mehhiko. Nagu enamik heroneid, elavad nad ka magevee aladel, kus elavad ka enamik nende toiduallikaid, nagu jõed ja ojad. Kõige väiksema põlvkonna elanikkonna vähenemise kõige olulisem põhjus on elupaikade kadu, eriti see, mis on põhjustatud veereostusest. 1918. aasta rändlindude lepingu seadus on kaitsnud neid linde alates selle möödumisest, ehkki Rahvusvaheline Looduskaitse Liit klassifitseerib need "vähimale" liigile. Vähim bituumen on nii hästi värvitud, et suudab oma keskkonnaga üsna hästi seguneda, mistõttu on see natuke väljakutse oma looduslikus elupaigas, palju vähem jälgida, lugeda ja õppida. Kui nad ähvardavad, valivad nad sageli oma jalgade abil põgenema, mitte oma tiivad lendama. Sageli kuulevad nad varahommikul kepitamist või koorimist ning on nii rasked, et enamik linnu-uurijaid suudab neid pigem kuulda kui neid näha.

Käitumine

Kõige väiksemat põlvkonda nähakse sagedasena märgaladel, kus nad leiavad enamiku oma toiduallikatest, selle asemel, et tõusta üle taeva nagu paljud teised linnud. Eksperdid ei nimetaks neid agressiivseteks ega territoriaalseteks ning tihti jäävad nad alati kinni, kui nende arveid ülespoole tõmmatakse. Mõned märgivad oma võimet teha imelikke liikumisi, jäljendades lähedaste pilliroogude liikumist, samas kui teised on imestanud nende lindude võimeid suruda oma keha vajadusel kokku. Oma väikese suuruse tõttu on kõige väiksemad põlvnikud sageli suuremate loomade poolt röövitud, kuigi selle viletsus muudab selle raskeks saagiks.

Paljundamine

Pesitsushoonete vastutus jaguneb kõige vähem kuuluvate liikide isaste ja naiste vahel. Pesi on ehitatud vee kohal, tavaliselt hästi peidetud ja tihedas taimestikus, kus nende toiduvarud on kõige rohkem. Naine toodab aastas umbes kolm kuni seitse rohelist või kahvatukollast muna, mis asetab ühe järjestikuse kasvuperioodi jooksul iga päev. Mõlemad vanemad võtavad munad soojaks, kuni nad kooruvad, pärast seda söövad nad üheskoos toiduvalmistamise kaudu pesasid. Eeldatakse, et noored jäävad pesasse seitsme kuni neljateistkümne päeva jooksul, kuigi nad võivad seda teha kauem, kui neid eriti häirib või ähvardab.

Soovitatav

Hall Wolf: Põhja-Ameerika loomad
2019
Enim hinnatud ülikoolid Prantsusmaal
2019
Milliseid keeli räägitakse Türkmenistanis?
2019