Linnud, kes ehitavad suurimad pesad

Lõuna-Aafrika piirkonnas elab ühiskondlik kangur, kes ehitab Maa suurimaid ühenduse pesasid. Linnud ehitavad pesad pesitsemiseks ja pesitsemiseks ning pesad on liikide lõikes erinevad, samal ajal kui teised linnud neid üldse ei tee. Mõned lindude liigid teevad oma pesad maapinnale, samas kui teised eelistavad neid puude peale ehitada. Teised linnud teevad oma pesad kivimägedele, teised aga munevad puude aukudesse. Mõned linnuliigid on oma pesade ehitamisel olnud väga oskuslikud, näiteks sotsiaalne kudumismasin, mis ehitab kõigi lindude suurima pesa.

Sotsiaalse Weaveri kirjeldus

Sotsiaalne kangur (Philetairus socius) liigitatakse perekonda Passeridae ja perekonda Philetairus . Seda märkis esmakordselt 1790. aastal ornitoloog John Latham. Sellest ajast on kirjeldatud nelja alamliiki. Liigid mõõdavad umbes 5, 5 tolli ja sugud ei ole selgelt eristatavad. See spordiks on kärbitud seljaosa, must lõug ja mustad tõkked. Linnu kaal jääb vahemikku 0, 92 kuni 1, 13 oz.

Sotsiaalse kudumisjaotuse levik

Sotsiaalne kangelane on tavaliselt Namiibias, Botswanas ja Lõuna-Aafrikas . See on kõige rikkalikum Lõuna-Aafrika põhjapoolses provintsis . Liigid soosivad kuiva savaani, mida iseloomustab kõva rohu, sealhulgas Stipagrostise ja Aristida ciliata olemasolu . Piirkond, kus lind elab, on madal ja ettearvamatu sademete hulk.

Lindude ökoloogia ja käitumine

Seltskudaja toitumine koosneb peamiselt putukatest. Kuna see elab kuivades piirkondades, saab ta kogu oma putukate vee. Seemned ja taimsed saadused moodustavad ka osa selle toitumisest. On täheldatud, et liik on tõug, kui see on peaaegu kaks aastat vana. Sademed määravad lindude aretusperioodi ja paljude sademete korral võib aretust isegi vältida. Liigid tõstavad tavapärastes tingimustes keskmiselt nelja peremehe iga aretustsükli jooksul. Sotsiaalsed kangjad hoolitsevad oma noorte eest ühiselt.

Maailma suurimad pesad

Sotsiaalne kangelane on saanud kuulsaks oma puude ja teiste kõrgete struktuuride, näiteks elektri- ja telefonipostide ehitatud pesi. Linnud koguvad erinevaid materjale ja kuduvad pesa oksi oksaga. Suur pesa on eraldi kambrite sees, mis on mugavad sulgede ja pehme rohuga. Üksik pesa võib kaaluda kuni 2000 naela ja omada rohkem kui 100 kambrit. Pesasse sissepääsud tekivad umbes 250 mm pikkused ja 76 mm laiused ning on varustatud teravate pulgadega, et takistada röövloomade, sealhulgas maod, sisenemist. Pesi on ka pikaajalised. Kuna linnud elavad kuivades piirkondades, pakuvad pesad väga vajalikku varju temperatuurist, mis võib ulatuda kuni 33 kraadini. Öösel ja talvel kostub kuduja keskses kambris, mis soojust säilitab. Teised linnuliigid kasutavad ka kangakeste pesasid, eriti pügmeeid. Elektripostidele ehitatud pesad on kalduvad suvel tulekahjudele ja vihmane hooaegadele. Muudel aegadel võivad pesad niimoodi veega sisse logida, mis põhjustavad tugipuude kokkuvarisemise.

Linnupopulatsiooni praegune staatus

Sotsiaalse kangelase populatsioon on tõusuteel, peamiselt tänu inimtekkeliste pesitsusobjektide, näiteks telefoni- ja elektripostide levikule. See on loetletud kui "kõige vähem muret tekitav", kuigi on muret põhjustanud metsade hävitamine, nagu näiteks Acacia.

Soovitatav

Volcano Rabbit Facts: Põhja-Ameerika loomad
2019
Kõrgeim suur jõgi maailmas
2019
Millised riigid kasvatavad kohvi?
2019